Донатори и донације
Наша мисија
Правна документа

Microsoft опремио једну рачунарску учионицу Едукационог центра ЕТФ-а

Microsoft је компанија која, од како је основана њена канцеларија у Београду, пружа велику подршку Електротехничком факултету. Осим што је омогућила студентима и наставницима Факултета да користе бесплатно, или по изузетно повољним ценама, њихове лиценциране софтвере, Електротехнички факултет у Београду добио је и велику донацију од Микрософта, односно од Microsoft Software д.o.o., Србија и Црна Гора.

Поклон се састоји од 16 десктоп рачунара типа HP d230 MTP4 и 15 столова за рачунаре. Најзаслужнији за ову донацију су Дејан Цветковић, генерални директор СЦГ-канцеларије и Јасмина Пилиповић, директор академског програма. Факултет им се захваљује на ангажовању, показаном разумевању и љубави према кући у којој су се школовали.

На факултету је тако формирана МС учионица у коју је смештена поклоњена опрема и која се налази на спрату Рачунског центра. Према уговору о донацији, МС учионица треба првенствено да се користи за комерцијалне МС курсеве из програма MSDNAA (Microsoft Developer Network Academic Alliance), али само за академску популацију, а по ценама нижим од регуларних. Зарада од курсева је такође део донације Електротехничком факултету.

Свечано отварање учионице било је 25.12.2003 на Дан Електротехничког факултета.

У МС учионици одржано је до сада неколико интерних курсева, који су уједно били и вежба за наше предаваче. Одржана су два курса за администритативно особље и курс 2274 за запослене у Рачунском центру.