Умро је господин Иван Рашовић

Иван Рашовић

Господин Рашовић био је човек кога смо заволели и поштовали. Давне 1957 отишао је у Сједињење Државе као дипломирани инжењер Машинског одсека Електромашинског факултета у Београду. Користећи своје знање и способност, основао је сопствену компанију, увео нове технологије чији је он аутор био.

Господин Рашовић је, на основу сопственог искуства, схватио шта значи добро образовање и за појединца, а и за државу, и зато је одлучио да свом завичају поклони "Лабораторијски блок Јелене и Ивана Рашовића". Господин Рашовић је донирао суму од 500.000 америчких долара Електротехничком факултету у Београду за изградњу блока. Блок је завршен и већ се увелико користи. На жалост, ни господин Рашовић, ни његова супруга Јелена, нису могли да дођу да га виде и приме лично захвалност и од Електротехничког факултета и од студената.

Господина Ивана Рашовића више нема, али остао је Лабораторијски блок, и свако ко уђе у њега, било да је професор, студент или гост, сетиће се донатора, паметног човека и патриоте, и бити му захвалан за дар.