Umro je gospodin Ivan Rašović

Ivan Rašović

Gospodin Rašović bio je čovek koga smo zavoleli i poštovali. Davne 1957 otišao je u Sjedinjenje Države kao diplomirani inženjer Mašinskog odseka Elektromašinskog fakulteta u Beogradu. Koristeći svoje znanje i sposobnost, osnovao je sopstvenu kompaniju, uveo nove tehnologije čiji je on autor bio.

Gospodin Rašović je, na osnovu sopstvenog iskustva, shvatio šta znači dobro obrazovanje i za pojedinca, a i za državu, i zato je odlučio da svom zavičaju pokloni "Laboratorijski blok Jelene i Ivana Rašovića". Gospodin Rašović je donirao sumu od 500.000 američkih dolara Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu za izgradnju bloka. Blok je završen i već se uveliko koristi. Na žalost, ni gospodin Rašović, ni njegova supruga Jelena, nisu mogli da dođu da ga vide i prime lično zahvalnost i od Elektrotehničkog fakulteta i od studenata.

Gospodina Ivana Rašovića više nema, ali ostao je Laboratorijski blok, i svako ko uđe u njega, bilo da je profesor, student ili gost, setiće se donatora, pametnog čoveka i patriote, i biti mu zahvalan za dar.