Извештај са бала ЕТФ БАФА 2007 године

Припреме за бал су почеле у новембру месецу. Одређен је датум, остало је да се нађе новац. Захваљујући представницима колективних чланова добијене су донације.

Предраг Мићовић је убедио свој ИРИТЕЛ да приложи 25.000 динара. Класнић Глишо из ТЕНТ-а се растрчао и добио 50.000 од своје фирме, 25.000 од Пупин-аутоматике и 20.000 од Гоше. Информатика је дала вредне поклоне за лутрију. Захваљујући Саши Вајсу НБС је одштампала позивнице и плакате. Од добровољних прилога гостију на балу прикупљено је 37.000 динара, 30 евра и 20 швајцарских франака. ЕТФ је дао око 50.000 динара и поклоне за лутрију. Било је и неколико личних поклона за лутрију у току бала.

Дејан Поповић је ангажовао оркестар, и то веома добар са певачицом невероватног гласа, који се зове Happy Day. Осим овог оркестра Прокин Милан је довео неколико колега и оркестар из свог танго клуба, који је такође био феноменалан. И тако су се на балу смењивала два одлична оркестра.

Организацију бала су одрадили студенти. Студентима је руководила студенткиња треће године Катарина Ристић. Цела студентска екипа је била веома уиграна и ефикасна. Они су разместили свечану салу, склонили, па после и вратили, столице и тепихе, и држали су бифе у току вечери. Бифе се састојао из: сланог за на зуб, ситних колача, пића и сокова. Техничка подршка Рачунског центра факултета обезедила је целовечерњи директан пренос бала преко интернета.

Бал је почео у 20.00 часова. Гости су се скупљали до 21.00 часа, а онда је Дејан Поповић свечано отворио бал. Од тад па до поноћи непрестано се играло сем у паузи од двадесетак минута док је била лутрија. Улазнице за бал су били беџеви, при чему је сваки беџ имао свој број, који је био истовремено и лутријски број. Лутрију је водио Дејан Поповић, а бројеве извлачила Министарка за телекомуникације. Прву награду, уметничку слику Маријане Каралић, добио је колега Рајковић из Чикага.

Из неформалних разговора са гостима утисак је да су гости били веома задовољни балом, казали су да су се лепо провели, да је музика била изузетна, а нарочито су похвалили студенте за које је један од гостију казао: понашали су се као прави домаћини.

Како је било на балу можете видети са фотографија чији су аутори Момчило Симић и Владана Ликар Смиљанић, и из филма који је снимио и средио Миленко Цветиновић.