Предавање у оквиру прославе 40 година од уписа ЕТФа генерације 1978

Инжењеринг и бизнис - ваше опције за каријеру

Време: 10.04.2018 у 20ч.

Место: Сала 61, ЕТФ

Предавач: Драган Вељовић, Managing Partner инвестмент компаније Фонтана НБГ са седиштем у Аризони, УСА

Завршили сте факултет и имате много дилема којим путем поћи: запослити се у малој или великој фирми, започети свој консалтинг бизнис или…?
Имате идеје о новом производу или услузи па хоћете са колегама да покренете “startup” фирму, како поставити startup на ноге?
Имате успешан “startup”, немате финансије да даље развијате бизнис: где наћи инвеститоре? Шта вам је битније, време или новац?
Како направити најбољи избор у каријери, да радите оно што највише волите?
Да бисте боље разумели шта вас чека на том путу користићемо ESBI модел ((Employee, Self-employed, Business owner, Investor quadrants) да би вам кроз графичку презентацију помогли да препознате себе у сваком кораку своје каријере. На ова и многобројна друга питања потражићемо одговоре са Драганом Вељовићем, који је своју успешну и разноврсну каријеру започео уписом на ЕТФ у Београду пре 40 година. Након дипломирања наш гост је био ангажован у малим и великим фирмама широм света, радио јекао консултант на неколико континената, да би направио једну од најуспешнијих ИТ компанија у Канади.


Биографија предавача

Драган Вељовић, M.SC.E.E. je Managing Partner инвестмент компаније Фонтана НБГ са седиштем у Аризони, УСА. Каријеру је започео у београдској Информатици, да би током каријере радио ИТ консалтинг у Сингапуру, Белгији, Енглеској и Канади. Оснивач је и ЦЕО компаније Maplesoft која је освојила награду за најбоље професионалне услуге у Отави, Канада 2005 године. Фирма је бројала 280 запослених. Чест је гост на колеџима и универзитетима у свету, где пасионирано помаже младим предузетницима у формирању сопствених бизниса. Добитник је многих признања за свој рад на едуковању младих и помоћи коју пружа као “business coach”.