Predavanje u okviru proslave 40 godina od upisa ETFa generacije 1978

Inženjering i biznis - vaše opcije za karijeru

Vreme: 10.04.2018 u 20č.

Mesto: Sala 61, ETF

Predavač: Dragan Veljović, Managing Partner investment kompanije Fontana NBG sa sedištem u Arizoni, USA

Završili ste fakultet i imate mnogo dilema kojim putem poći: zaposliti se u maloj ili velikoj firmi, započeti svoj konsalting biznis ili…?
Imate ideje o novom proizvodu ili usluzi pa hoćete sa kolegama da pokrenete “startup” firmu, kako postaviti startup na noge?
Imate uspešan “startup”, nemate finansije da dalje razvijate biznis: gde naći investitore? Šta vam je bitnije, vreme ili novac?
Kako napraviti najbolji izbor u karijeri, da radite ono što najviše volite?
Da biste bolje razumeli šta vas čeka na tom putu koristićemo ESBI model ((Employee, Self-employed, Business owner, Investor quadrants) da bi vam kroz grafičku prezentaciju pomogli da prepoznate sebe u svakom koraku svoje karijere. Na ova i mnogobrojna druga pitanja potražićemo odgovore sa Draganom Veljovićem, koji je svoju uspešnu i raznovrsnu karijeru započeo upisom na ETF u Beogradu pre 40 godina. Nakon diplomiranja naš gost je bio angažovan u malim i velikim firmama širom sveta, radio jekao konsultant na nekoliko kontinenata, da bi napravio jednu od najuspešnijih IT kompanija u Kanadi.


Biografija predavača

Dragan Veljović, M.SC.E.E. je Managing Partner investment kompanije Fontana NBG sa sedištem u Arizoni, USA. Karijeru je započeo u beogradskoj Informatici, da bi tokom karijere radio IT konsalting u Singapuru, Belgiji, Engleskoj i Kanadi. Osnivač je i CEO kompanije Maplesoft koja je osvojila nagradu za najbolje profesionalne usluge u Otavi, Kanada 2005 godine. Firma je brojala 280 zaposlenih. Čest je gost na koledžima i univerzitetima u svetu, gde pasionirano pomaže mladim preduzetnicima u formiranju sopstvenih biznisa. Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad na edukovanju mladih i pomoći koju pruža kao “business coach”.