Предавање у оквиру прославе 40 година од уписа ЕТФа генерације 1978 ЕЛ

Од инжењера до независног пословног консултанта

Време: 02.06.2018 у 12ч.

Место: Амфитеатар 65, ЕТФ

Предавач: Др. Јелена Вучетић, председник и CEO Alpha Mission, Inc.

Припремајући се да дипломирате, сигурно проводите доста времена размишљајући шта ћете да радите после дипломирања. Вероватно ћете почети да радите, наставите студије, путујете, правите личне/породичне планове, а можда размишљате и да покренете свој бизнис.
Сви ови планови су остварљиви, али захтевају доста припрема, рада и спремности да преузмете известан ризик.
Наше савремено окружење пружа невероватне могућности, али и глобалну конкуренцију, сложеност производа и захтева тржишта, ограничен приступ финансијама, ризик од неефикасног управљања ресурсима, лошег доношења стратешких одлука.
Од почетка до краја ваше каријере, очекујте да ћете вероватно променити неколико компанија и индустрија, да ћете стално морати да учите нове ствари и да ћете морати да будете флексибилни и заинтересовани да усвојите нове идеје, начине пословања и нове професионалне могућности.
У току овог предавања, разговараћемо о професионалном развоју од инжењера-почетника, преко искусног инжењера који, или ради у великој организацији, или у својој фирми, до успешног менаџера или консултанта у некој технолошкој области.


Биографија предавача

Др. Јелена Вучетић је оснивач консултантске фиме Alpha Mission, Inc. са седиштем у Александрији (Вирџинија, САД). Фокус ове фирме је у области телекомуникација, рачунара, технологије, апликација и образовања преко Интернета, укључујући инжењеринг, стратешко планирање, патенте, маркетинг, продају, операције и производњу.
Пре Alpha Mission, Inc, Др. Вучетић је основала фирму за развој и произвођу опреме и софтвера за бежичне телекомуникације - DTI. Фирма је успешно продата у 2003. години.
Др. Вучетић је дипломирала, магистрирала и докторирала на ЕТФ-у у Београду, а такође је магистрирала и бизнис у САД (University of Phoenix).
Аутор је књиге "Постати успешан техно-предузимач", четири интернационална патента и многобројних публикација. Допринела је и развоју неколико стандарда у области бежичних телекомуникација.
Др. Вучетић предаје на пост-дипломским студијама (бизнис и технологија) и ради као ментор докторским и МБА кандидатима. До сада је успешно менторисала више од 60 доктора наука.