„TES Electronic Solutions“ (Немачка) нуди стипендије

TES Electronic Solutions је глобални лидер у иновацијама у свакој фази дизајна и производње електронике по наруџби. Ми смо high-tech B2B (bussines to bussiness) фирма са дизајн центрима на три континета, са више од 800 људи (Европа 600, Азија 200, САД 20). Ми развијамо напредне технологије и референтна решења  за муштерије, чак и пре него што их они затраже; од RF/Analog /Mixed Design ASIC до  Digital ASIC, од Еmbedded софтвера до  комплетних системских платформи, Wireless and High Speed Hardware Development, укључујући и производњу у Француској и Малезији. Наши хардвер и софтвер IP Cores и референтне платформе комбиноване са значајним инвестицијама у R&D доносе нашим муштеријама корист у виду брзог стављања на тржиште захтевних производа високе технологије.

Тако, без обзира да ли имате дизајн који треба произвести, или концепт који треба развити -  TES је ваш ресурс у једном кораку.

TES Logo
TES Slika1

TES Slika2

У склопу сарадње са Електротехничким факултетом у  Београду, а преко ЕТФ БАФА, TES Electronic Solutions нуди стипендије за стручне праксе и посао на веома атрактивним пројектима из области:

Analog Mixed Signal (and RF) IC Designers

1 пројект менаџер:  IC Design

Обука би била у „TES Design Center“, у Штутгарту (Немачка) у трајању од 3-6 месеци. Почетак праксе би био 1. фебруара или 1. јула 2007.

TES обука обухвата: трошкове путовање о ТЕS-овом трошку, трошкове визе, здравствено осигурање (потребно додатно за добијање визе из Србије). Смештај би био у изнајмљеним становима (2-3 практиканта у стану). Месечно би се добијало 500 евра за остале трошкове.

Ментори би били доктори наука са вишегодишњим искуством у тим областима.

У области IC Design је предвиђен курс/обука за коришћење комплетног CADENCE Analog IC Design Flow Tools.

Постоји могућност даље сарадње или сталног запослења у Немачкој или TES дизајн центру у Београду, после успешног завршетка обуке. 

Могуће је проширење активности ка изради дипломских, магистарских и докторских радова ако се направи договор о менторисању са ЕТФ професорима после стручне праксе.

TES тражи кандидате који испуњавају следеће услове:

  1. апсолвент ЕТФ  (апсолвирано 8 семестара), дипломац са искуством, постдипломац ЕТФ,
  2. одлично знање писаног и говорног енглеског,
  3. познавање и коришћење Linux Workstation је предност,
  4. висока просечна оцена (преко 8,5) и обавезно високе оцене из Електронике 1 и 2, за ASIC; односно из предмета који покривају Network Protocols (Телекомуникационе мреже; Рачунарске основе и примена Интернета) и Embedded systems (real-time програмски језици и остали релевантни предмети са Електронике) за софтвер,
  5. комуникативност, изузетна мотивисаност и подобност за тимски рад. 

Постоји могућност да ће се половином новембра одржати презентација компаније у Београду. У плану су телефонски интервјуи за други круг селекције. 

Да би сте конкурисали, пошаљите CV на енглеском на једној страни и евентуалну пратећу документацију на:
grant@tesbv.com
уз наслов:
ETF Grants - TES Electronic Solutions

ЈОШ ДЕТАЉА (PDF)