Извештај организационог одбора - написао Веља Јаковљевић

Dragi naši

Prošlo je prilično vremena,čak više od pola meseca,od našeg zajedničkog okupljanja i viđenja. Mi,“organizatori“ još se ne oglasismo, ili smo se malo zamorili ili smo se malo uspavali na lovorikama slave posle brojnih direktnih i telefonskih pohvala vas svojih kolega povodom uspešnog organizovanja našeg susreta.

Vladanin „Kratak izveštaj ...“(ima ga na sajtu fakulteta) prihvatamo kao izveštaj samozvanog organizacionog odbora što ne bi nikoga trebalo da iznenadi jer živimo u vremenu kada se u svetu prepisuju i prisvajaju tuđi radovi za  magistarske a nekad i doktorske radove. Samo što mi bez ikakve prisile to i priznajemo.

Bilo je interesantno posmatrati sve nas toga dana kada smo se sreli posle više godina. Postojanje bedža bilo je vrlo korisno u prepoznavanju između mnogih kolega.Kroz hodnik ispred biblioteke praktično nije  se moglo proći pa mnogi koji su trebali njime proći radije su išli okolo.

Slika u amfiteatru 65 bila je zaista fantastična,popunjenost u sali veća nego svojevremeno na predavanjima ili ispitima iz matematike ili osnova elektrotehnike,atmosfera mnogo opuštenija od iste na bilo kojem ispitu.Sevali su blicevi i prolamala se sala od aplauza prilikom svake predaje indeksa.Smeh,žagor,komentari i prigodna dobacivanja nisu nikom smetala samo su konstantno podizala ukupno raspoloženje.

Po starom našem običaju lepi događaji se završavaju u restoranu pa se i naše druženje nastavilo u restoranu kluba Sokoj.Priče sa fakulteta su nastavljene naizgled u tri posebne celine, svaki odsek za posebnim stolom.Opet sevaju blicevi a učesnici se sele od stola do stola, od jedne do druge grupe ili se izdvajaju pojedinci i grupe u baštu restorana a priče i sećanja na događaje vezane za predavanja,ispite,život u studentskim domovima i drugo sama naviru.U nekom momentu krenula je i pesma.

Obećali smo jedni drugima da se viđamo jednom godišnje hajde da se potrudimo da nas uvek bude što više.Ovaj put bili ste „pozivani“od samozvanog organizacionog odbora.Hajde da sada nešto promenimo,hajde da  svi budemo članovi organizacionog odbora a da sadašnji samozvani organizacioni odbor proglasimo recimo za izvršno telo.
Na ovom skupu bilo nas je oko osamdeset do devedeset učesnika i ako sada svako od vas prisutnih iz raspoloživog spiska generacije pronađe bar po jednog novog kolegu za skup iduće godine imaćemo blizu dvesta potencijalnih učesnika.Svako pronađeno novo ime javite nama a mi ćemo preneti ostalima.Bilo kakvu promenu adrese ili telefona poželjno je da nam prijavite.

Raspoložive adrese,imejlove i telefone iskoristimo za stvaranje naše sopstvene posebne mreže za druženje i razmenu raznih naših informacija.Recimo da li znate da sem bračnog para Ilanković Tomislava i Ilanković Alimpijević Ružice (koji su to prijavili u amfiteatru) da su u generaciji još brak sklopili sa odseka tehničke fizike Đorović Mihajlo i Đorović Bugarski Smiljana, sa odseka telekomunikacija Stojković Milenko i Stojković Popović Biljana (žive u Americi i na skupu je pročitan njihov pozdravni mejl),Vučković Mirčeta i Vučković Mićović (nažalost oboje pokojni),da su Likar Smiljanić Vladana,Močinić Dermanov Marija, Anđelić Radojičić Ljiljana, Jakšić Milićević Mirjana i Marković Svetozar za svog bračnog druga odabrali kolegu ili koleginicu iz neke druge generacije sa   ETF-a u Beogradu.

A tek u generaciji koliko li samo kumova ima. Nikolić Vukašinović Mirjana kumuje sa Ilanković Tomislavom i Ružicom,Maoduš Branislav sa Debeljević Dragoljubom, Nikolić Todor sa Korolija Mirkom,Jakovljević Velisav i Šormaz Čedomir  sa Ratkom Mikićem,Ratko Mikić sa Prokić Todorom, Mićunović Prvoslav sa Đuranović Veselinom,Ivezić Dragan sa Potočnik Zlatkom, Popović Ljubivoje sa Jakovljević Velisavom,Marković Svetozar sa Krstonošić Sofijom, Mladenović Konstantin sa Stojković Milenkom i Biljanom,Profirović Branimir sa Bogdanović Miljkom, Stojković Miroslav sa Kocić Sinišom.Malo li je a ako neko zna još neka prijavi.

Mi posedujemo kompletne spiskove po odsecima za celu generaciju iz 1962 godine, spiskove po odsecima kome je dodeljen Zlatan indeks i skeniranu kopiju samog Zlatnog ideksa i ako  neko od vas naših kolega još uvek nema nešto od ovoga neka samo zatraži pa ćemo mu to poslati imejlom ili poštom.Bilo je nekih kolega koji su hteli da imaju tekst pozdravnog govora kolege Jakovljevića,programa proslave ili menija u restoranu neka nam se jave i šta ko zatraži poslaće mu se.
Posedujemo i elektronsku kopiju jednog, u svoje vreme, inkriminisanog sadržaja lista “Elektron“ čija su sadržina i autori bili tada predmet rasprave i političke osude na nivou fakulteta, univerziteta čak i grada. Ko se toga seća a želi kopiju neka zatraži poslaće mu se.

U vezi slika mnoge su već na sajtu fakulteta  http://alumni.etf.rs/spomenar/ s potražite samo generaciju 62 pa polako razgledajte.Svi koji su svojim aparatom pravili fotografije i žele da se one postave na sajt fakulteta neka se jave telefonom ili imejlom nama ili direktno Vladani na telefon 063 326 374 ili  e-mejl okidoki@etf.rs radi dogovora oko dostavljanja i stavljanja slika na sajt. Zbog mogućih novih slika i informacija „prošetajte“češće po sajtu.

Beograd
Oktobar 2012. godine.

SAMOZVANI NELEGITIMNO IZABRANI ORGANIZACIONI ODBOR

Veličković Mirjana odsek TE + 381 63 332 767 mirjanav@sbb.rs
Jakovljević Velisav odsek TE + 381 64 610 60 28 velisavjak@gmail.com
Đorović Mihajlo odsek TF + 381 65 333 35 66 mdjore@gmail.com
Maoduš Branislav odsek  EN + 381 65 888 39 07 maobane@eunet.rs
Lukić Mirko odsek  TF + 381 63 761 38 66 m-lukic@eunet.rs
Spasić Ratomir odsek  TF + 381 63 307 705 ratomir.spasic@iks.rs