Извештај са Бала ЕТФ БАФА 2009.

Бал Електротехничког факултета у Београду одржан је у недељу 27 септембра од 20 часова па до 1 сат поеле поноћи. Као и претходне две године свирао је оркестар Heppy day. Било је припремљено 300 беџева са лутријским бројевима, сви беџеви су подељени, и процена дежурних на вратима је била да је ушло још око 100 људи без беџева. То се и видело у сали где је била велика гужва, али је могло да се игра.

Коктел је врло брзо потрошен, напитака је било довољно.

У току бала подељене су награде за најбоље дипломске радове, што можете прочитати на линку Извештај конкурсне комисије за избор најбољег дипломског рада. Награде је поделила проф. Др Јасмина Вујић, претставник ЕТФ БАФА УСА.

У току бала била је и лутрија коју су спонзорисали: ИРИТЕЛ – рекламна пакета; Телеком – две тастатуре за лаптом, три УСБ-а и десет кредитних картица са бројевима телефона; ВИП – два мобилна телефона Sony Ericcson W395 са припејд СИМ картицама и додатним кредитом; Сони Ериксон – пут авионом до Беча и назад за две особе; Информатика – трилогија ''Московска сага'' и уметничка слика, Мића Смиљанић – литар шљивовице сопствене производње.

Донатори бала у новцу били су: 40.000,00 дин. ЛМ Металмонт, 30.000,00 дин. Ирител, 20.000,00 дин. уплатио је као личну донацију Ристић Јован, 30.000,00 дин. Београдско представништво фирме АББ из Швајцарске. Народна банка Србије одштампала је као поклон факултету позивнице и плакате.

У току бала су прикупљени и добровољни прилози: 53.090,00 динара, 1 $ и 30 евра.

Атмосфера на балу била је лепа, пуно се играло, а пуно и причало. Опет је било проблема са особама које су дошле лежерно обучене, у фармеркама и дуксерицама, мада их је било мање него прошле године, и били су пристојније обучени. Иако смо били решени да такве особе удаљимо са бала, ипак се наша реакција свела на то да само те особе опоменемо.

Највећу заслугу у успешној организацији бала имали су студенти ЕТФ-а, они су држали комплетну логистику. Шеф параде била је наш студент Катарина Ристић (она је већ трећи пут успешно организовала бал), а помогао јој је студент продекан Сава Симић.

Администратори и техничка подршка у Рачунском центру обезбедили су преносе и снимање и бала и Годишње скупштине ЕТФ БАФА.

Бал је преношен директно на Интернету - 16 особа је пратило пренос бала.